De meeste trailrunners zijn gek op modder, zweet en veel kilometers door de bossen.
Vaak zijn ze ook niet vies van een lekker biertje en natuurlijk veel en lekker eten.
Voor een goed herstel na een inspannende trailtocht (de koek zit vol met eiwitten en koolhydraten) en omdat ie gewoon heel lekker is, deelt Peter zijn recept voor een heerlijke Kruimelkoek op basis van Jam en Pindakaas.
Bijzonderheden
-Type gerecht : koek
-Aantal stuks : 20
-Voorbereiding : 20 minuten
-Baktijd : 40 minuten
-Koeltijd : 30 minuten
-Oventemperatuur : 180 °C
Benodigdheden
-Bakvorm : vierkant
-Afmeting bakvorm : ongeveer 21 x 21 cm
-Mixer
-Boter om in te vetten
-Bakpapier
-Poedersuiker om te bestrooien
Ingrediënten
Voor de pindakaaskruimels
-135 gram pindakaas
-135 gram lichte bruine suiker
-110 gram bloem
-2 el boter
Voor de Cake
-90 gram pindakaas
-120 gram lichtbruine suiker
-180 gram bloem
-150 gram bosvruchtenjam
-180 ml melk
-2 eieren
-2 el boter
-1 tl bakpoeder
-mespuntje zout
Bereiding
Voorbereiding
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Vet de bakvorm in
-Bedek de bakvorm met bakpapier.
Pindakaaskruimels
-Meng de bloem met de lichtbruine suiker, de pindakaas en de boter
-Kneed goed door elkaar en wrijf tot kruimels
Cakebodem
-Roer de pindakaas met de boter in de mixer tot een smeuïge massa
-Voeg de lichtbruine suiker toe
-Voeg 1 voor 1 de eieren toe
-Meng de bloem met de bakpoeder
-Voeg het bloemmengsel, de melk en het zout toe aan het beslag en mix tot een gladde massa
-Giet het beslag in de bakvorm
-Verdeel de jam over het beslag
-Verkruimel daarover de pindakaaskruimels.
Bakken
-Plaats de bakvorm in het midden van de oven
-Bak de koek in 40 minuten goudbruin en gaar
-Laat de koek 30 minuten afkoelen
-Bestrooi de koek met poedersuiker
-Snijd de koek aan in lekker grote brokken
Tips
De laag jam mag ook best iets meer zijn ….
Eet smakelijk …..