• Home
  • Activiteiten
    • Nighttrail en Trailtheater
    • Mag het een Kilometertje Meer zijn
    • Zondagtrails
    • Trailreizen en -weekenden
    • Doordeweekse activiteiten
    • Bedrijfstrainingen
  • Agenda
    • Volledige TRCU Agenda
    • Zondagtrails
    • Trailreizen en -weekenden
    • Vertical Friday heuveltraining
    • Running bootcamp
    • Conditietraining
    • Evenementen
logologo
  • Over ons
  • Nieuws
  • Partners
  • Contact
    • Inschrijven Nieuwsbrief
  • Home
  • Activiteiten
    • Nighttrail en Trailtheater
    • Mag het een Kilometertje Meer zijn
    • Zondagtrails
    • Trailreizen en -weekenden
    • Doordeweekse activiteiten
    • Bedrijfstrainingen
  • Agenda
    • Volledige TRCU Agenda
    • Zondagtrails
    • Trailreizen en -weekenden
    • Vertical Friday heuveltraining
    • Running bootcamp
    • Conditietraining
    • Evenementen
    • Over ons
    • Nieuws
    • Partners
    • Contact
      • Inschrijven Nieuwsbrief

De meeste trailrunners zijn gek op modder, zweet en veel kilometers door de bossen.
Vaak zijn ze ook niet vies van een lekker biertje en natuurlijk veel en lekker eten.

Voor een goed herstel na een inspannende trailtocht (de koek zit vol met eiwitten en koolhydraten) en omdat ie gewoon heel lekker is, deelt Peter zijn recept voor een heerlijke Kruimelkoek op basis van Jam en Pindakaas.

Bijzonderheden
-Type gerecht : koek
-Aantal stuks : 20
-Voorbereiding : 20 minuten
-Baktijd : 40 minuten
-Koeltijd : 30 minuten
-Oventemperatuur : 180 °C

Benodigdheden
-Bakvorm : vierkant
-Afmeting bakvorm : ongeveer 21 x 21 cm
-Mixer
-Boter om in te vetten
-Bakpapier
-Poedersuiker om te bestrooien

Ingrediënten
Voor de pindakaaskruimels
-135 gram pindakaas
-135 gram lichte bruine suiker
-110 gram bloem
-2 el boter

Voor de Cake
-90 gram pindakaas
-120 gram lichtbruine suiker
-180 gram bloem
-150 gram bosvruchtenjam
-180 ml melk
-2 eieren
-2 el boter
-1 tl bakpoeder
-mespuntje zout

Bereiding
Voorbereiding
-Verwarm de oven voor op 180 °C.
-Vet de bakvorm in
-Bedek de bakvorm met bakpapier.

Pindakaaskruimels
-Meng de bloem met de lichtbruine suiker, de pindakaas en de boter
-Kneed goed door elkaar en wrijf tot kruimels

Cakebodem
-Roer de pindakaas met de boter in de mixer tot een smeuïge massa
-Voeg de lichtbruine suiker toe
-Voeg 1 voor 1 de eieren toe
-Meng de bloem met de bakpoeder
-Voeg het bloemmengsel, de melk en het zout toe aan het beslag en mix tot een gladde massa
-Giet het beslag in de bakvorm
-Verdeel de jam over het beslag
-Verkruimel daarover de pindakaaskruimels.

Bakken
-Plaats de bakvorm in het midden van de oven
-Bak de koek in 40 minuten goudbruin en gaar

-Laat de koek 30 minuten afkoelen
-Bestrooi de koek met poedersuiker
-Snijd de koek aan in lekker grote brokken

Tips
De laag jam mag ook best iets meer zijn ….

Eet smakelijk …..

VorigeTrailweekend Mullerthal
VolgendeTRCU Trail agenda najaar

Contact

info@trcu.nl

Volg ons op Social Media

TrailMail

Als eerste geïnformeerd, schrijf je in voor onze Nieuwsbrief #TrailMail

Strippenkaart

Hoe het werkt en wat het kost lees je op onze strippenkaart pagina.

Copyright 2025. All rights reserved.

Deze website maakt gebruik van cookies om bezoekers een optimale gebruikerservaring te bieden.
Cookie-instellingenAccepteer alle
Manage consent

Privacy overzicht

Deze website maakt gebruik van cookies om uw ervaring te verbeteren terwijl u door de website navigeert. Hiervan worden de cookies die als noodzakelijk zijn gecategoriseerd, in uw browser opgeslagen omdat ze essentieel zijn voor de werking van de basisfunctionaliteiten van de website. We gebruiken ook cookies van derden die ons helpen analyseren en begrijpen hoe u deze website gebruikt. Deze cookies worden alleen met uw toestemming in uw browser opgeslagen. U heeft ook de mogelijkheid om u af te melden voor deze cookies. Maar als u zich afmeldt voor sommige van deze cookies, kan dit uw browse-ervaring beïnvloeden.
Noodzakelijk
Altijd ingeschakeld
Noodzakelijke cookies zijn absoluut noodzakelijk om de website goed te laten functioneren. Deze cookies zorgen anoniem voor basisfunctionaliteiten en beveiligingsfuncties van de website.
Functional
Functionele cookies helpen om bepaalde functionaliteiten uit te voeren, zoals het delen van de inhoud van de website op sociale-mediaplatforms, het verzamelen van feedback en andere functies van derden.
Inhoud van derden
Deze website kan inhoud of functies aanbieden die door derden op eigen verantwoordelijkheid wordt geleverd. Deze derden kunnen hun eigen cookies plaatsen, bijvoorbeeld om de activiteit van de gebruiker te volgen of om hun aanbiedingen te personaliseren en te optimaliseren.
OPSLAAN & ACCEPTEREN