Beschrijving
Luchtige één-haps cakejes boordevol energie door de toevoeging van sterke espressokoffie. De zachte toplaag geeft het geheel een frisse zoete smaak.
Bijzonderheden
- Type gerecht : cake
- Aantal stuks : 16
- Voorbereiding : 20 minuten
- Oventemperatuur : 170 °C
- Baktijd : 30 minuten
- Rusttijd : 60 minuten
Benodigdheden
- Bakvorm : vierkant
- Afmeting bakvorm : 21 x 21 cm
- Bakpapier
Ingrediënten
Beslag
- 250 gram boter
- 250 gram rietsuiker
- 280 gram bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 tl cacaopoeder
- 100 ml espresso
- 150 ml yoghurt
- 4 eieren
Toplaag
- 140 gram poedersuiker
- 350 gram mascarpone
- Chocoladereep om te garneren
Bereiding
Vooraf
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Vet de bakvorm in en bedek de bodem met bakpapier.
Bodem
- Meng de boter en de suiker.
- Voeg 1 voor 1 de eieren toe tot een smeuïg beslag.
- Voeg de bloem, het bakpoeder en de cacaopoeder samen.
- Voeg het bloemmengsel bij het beslag.
- Voeg de helft van de espresso en de yoghurt toe.
- Schenk het beslag in de vorm.
- Bak de cake in 30 minuten goudbruin en gaar.
- Haal de cake uit de over en laat afkoelen.
- Strijk de espresso uit over de cake.Toplaag
- Meng de poedersuiker met de mascarpone.
- Rasp de chocolade over de toplaag.
- Snijd de cake in kleine blokjes (16 stuks).
Tips
- Strijk niet te veel espresso over de cake anders wordt de erg soppig.
- De witte toplaag is ook goed geschikt om te beschrijven of in te tekenen.