Trail & Running club Utrechtse Heuvelrug
 

Mag het een Kilometertje meer zijn?! 

De voorjaars / zomer editie is van start gegaan, houd deze pagina en onze sociale media in de gaten voor de najaar / winter editie.

Wat goed! Je ziet het zitten om voor jezelf een mooi doel te stellen. 

Wij denken ook dat je het kan en willen je graag begeleiden door middel van leuke informatieve themadagen vol presentaties en natuurlijk trainingen, en een persoonlijk trainingsschema. 

Hieronder informatie over de voorjaarseditie, zodra het programma voor de najaar editie bekend is plaatsen we dit op deze pagina.

Wanneer?
Op 19 juni 2021 is de Trail D’Orval, zet deze datum vast in je agenda. Dit is de dag dat je de 53 of 28 kilometer door de Ardennen gaat afleggen! Mocht dit evenement door Corona niet door kunnen gaan, dan bieden we een alternatieve TRCU-trail aan binnen de mogelijkheden die er op dat moment zijn.

Wie kan er meedoen?
Dit programma is niet voor de beginnende loper. Om toe te trainen naar de 53 km, moet je redelijk eenvoudig 20+ km trails kunnen lopen. Is je doel de 28 km-trail te lopen? Dan gaan we ervan uit dat je bij de start van het programma een 12 km trail aankan. Ben je daar nu nog niet? Geen nood! Je hebt nog twee maanden om dit instapniveau te bereiken. Snelheid is niet van belang, het gaat om je duurvermogen. 

Het programma
Het programma in het kort:

 • Persoonlijke schema’s
  Wij maken een schema dat aansluit bij je doel, je huidige niveau en je trainingsmogelijkheden.
 • Bijeenkomsten/Trainingsdagen
  3 zondagen komen we samen en zorgen we voor een dag vullend programma met presentaties. Natuurlijk gaan we dan ook lopen. De presentaties zullen we doorsturen zodat je alles later nog een keer kan doorlezen.
 • Vraagbaak voor advies
  Online blijven we met elkaar verbonden via Whatsapp en Facebook en zijn we bereikbaar voor vragen en adviezen. 
 • T-shirt
  Een exclusief TRCU ‘Mag het een kilometertje meer zijn’ T-shirt (bij inschrijving voor 1 januari)
 • Extra trainingen tegen gereduceerd tarief (optioneel)
  Tijdens de reguliere TRCU-trainingen op zondag en tijdens de TRCU Trailspecials bieden we de komende maanden regelmatig langere afstanden aan. Als deelnemer aan ‘Mag het een kilometertje meer zijn’ kun je voor een gereduceerd tarief alle zondagen mee trainen (inclusief de specials). Daarnaast kan je (optioneel) voor een gereduceerd tarief 1 doordeweekse dag met ons meetrainen. 
 • Extra trainingsweekeinden (optioneel) in de Vogezen en de Ardennen.

De bijeenkomsten op zondag 
Het programma voor de bijeenkomsten op zondag ziet er als volgt uit:
09:00 Theorie deel 1
10:00 Training 1
12:00 Lunch
13:00 Theorie deel 2
15:00 Training 2
16:30 Einde

De precieze invulling van het theoretisch programma volgt. Onderwerpen die we zullen bespreken zijn onder andere blessurepreventie, voeding enz. Mocht het niet mogelijk zijn om bij elkaar te komen, dan bieden we de presentaties online aan. 

Voor in je agenda:
-17 januari Kickoff en eerste TRCU ‘kilometertje meer’ dag. Deze dag doen we een test om te kijken waar je op dat moment conditioneel staat.
-7 maart TRCU ‘kilometertje meer’ dag
-18 april TRCU ‘kilometertje meer’ dag
-19/20 juni Race day!! (optioneel de mogelijkheid om een overnachting te boeken zodat je niet helemaal terug hoeft te rijden na de race)

Optioneel:
-14 februari TRCU Trailspecial
-21 maart TRCU Trailspecial
-Weekend van 1 mei - Trail du Grand Ballon in de Franse Vogezen 32 km 
-Weekend van 15 mei - Trainingsweekend in de Ardennen

Kosten:
We bieden dit programma aan met twee optionele aanvullende pakketten 

 • TRCU Kilometertje meer pakket
  Alle bijeenkomsten, een persoonlijk schema, begeleiding van TRCU trainers op Race day en het t-shirt (bij inschrijving voor 1 januari) € 300 
 • Aanvullend pakket weekendtraining
  Je mag elk* weekend (van 17 januari t/m 16 juni) met ons op pad (inclusief de 2 TRCU Trailspecials) € 140 
 • Aanvullend pakket doordeweekse training (woensdagavond bootcamp, donderdagochtend conditietraining of vrijdagmiddag 'Vertical Friday' heuveltraining)**
  Je mag (van 17 januari t/m 16 juni) 1 doordeweekse training per week mee doen € 90

De inschrijving is gesloten, binnenkort hier inschrijfmogelijkheid voor de najaarseditie.

Vragen?
Je mag ons altijd mailen of stel je vraag in onze besloten Facebook groep 
Of vraag het onze trainers Eelko, Ton of Florian, bijvoorbeeld tijdens onze 'Vertical Friday' heuveltraining

LET OP! De prijzen zijn exclusief de inschrijfkosten voor de Trail D'Orval. Zodra de inschrijving opent laten we dit weten en zal je je zelf moeten inschrijven. 

Restitutie bij blessure / coronamaatregelen:
-Mocht je door blessures het programma moeten staken dan vindt restitutie van een deel van je inschrijfgeld plaats naar rato van de gemiste trainingen.
-Als we door de coronamaatregelen (een deel van) het programma niet kunnen laten doorgaan en hier ook geen bevredigend alternatief voor kunnen organiseren, vindt restitutie van een deel van je inschrijfgeld plaats naar rato van het gemiste deel van het programma.

*Met uitzondering van feestdagen en weekenden waarin we meerdaagse activiteiten organiseren (Ardennen weekend, Trail Grand Ballon en TroisJours)

**Wellicht meer opties in het voorjaar, we horen graag jullie voorkeuren