Trail & Running club Utrechtse Heuvelrug
 

De Texel Trail Tour was prachtig, check onze agenda voor meer leuke TrailTours en trainingenWe lopen ongeveer 21 km (ook een optie van ca.14 km) van Zuid Texel naar de Slufter in het Noorden van het eiland. De Trail-Tour is geen wedstrijd maar een ontspannen georganiseerde trailtocht onder begeleiding van minimaal 2 trainers / begeleiders.

Na aankomst op Texel verzamelen we in het plaatsje Den Hoorn, hier start de eerste van 3 'etappes' van onze Texel Trail Tour.

We lopen door het dorpje de duinen in waar we al snel naar het uitkijkpunt klimmen, hiervandaan een zeer fraai uitzicht over Den Hoorn en de wijde omgeving. Vanaf het uitkijkpunt lopen we richting het strand, waar we tijd hebben voor een leuke ontspannen training.

Hierna beginnen we aan het 2e deel van onze Trail, over strand en door het duin lopen we richting het Noorden naar 'paal 17'. De 14 km lopers kunnen dit deel overslaan en sluiten hier weer aan bij de groep. Na koffie thee en wat calorieën in de vorm van bijvoorbeeld een appeltaartje gaan we weer verder.

We lopen nu door de duinen en over het strand richting de Slufter. Een prachtig natuurgebied met veel bijzondere vogels en planten (alleen planten die zout water kunnen verdragen). Kreken met zout water stromen dwars door het gebied. We kunnen niet garanderen dat we hier allemaal droge voeten houden, maar gelukkig is het eindpunt (en een handdoekje en droge sokken) nabij. We klimmen via het uitzichtpunt over de duinen naar een restaurantje waar we onze reserves weer wat aan kunnen vullen.

Op Texel is voor iedereen wat te doen, partner & kids kunnen zich prima vermaken en kunnen voor de lunch weer aansluiten. Bij voldoende belangstelling organiseren we ook een partner en/of kids programma.

In het kort:

  • Met eigen vervoer (carpoolen) naar Texel.
  • In 3 etappes, totaal ca. 21 km (2 etappes voor de 14 km lopers) van Den Hoorn over strand en door de duinen naar de Slufter.
  • Ontspannen training op het strand.
  • Koffie/thee met gebak bij de eerste tussenstop
  • Lunch als afsluiting
  • Van 10 uur (boot 9:30 vanaf Den Helder) tot ca.15:00 uur. 
  • Na de lunch vervoer terug naar het startpunt in Den Hoorn.


Prijs € 55,- incl. begeleiding, vervoer op Texel, koffie met gebak en lunch (inclusief 1 drankje). 

Exclusief vervoer naar Texel en bootticket.